torsdag 21 maj 2015

En smak av New Orleans!

Lagade en måltid från New Orleans, Kreolska räkor, en rätt som jag gör lite då och då som alltid blir uppskattad. En rätt som är en fröjd för ögat och smaksinnet Doften som sprider sig från spisen stimulerar verkligen aptiten. Hittade faktiskt baguetter som var ekologiska, det är bra!
Ingredienser:
1 kg stora fina oskalade räkor.
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
2,5 tsk curry
1 tsk paprikapulver
3 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 grön paprika
1 röd paprika
1 dl ananas skuren i bitar
2 bananer
salt, peppar, 1 krm cayennepeppar och lite citronsaft
2 msk smör
Tillagning:
1. Börja koka ris. 
2. Rensa räkorna. 
3. Skölj och hacka paprikan. 
4. Skala och skiva bananen. 
5. Skär annans i bitar. 
6. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i smör i en stor panna med höga kanter. 
7. Tillsätt curry och paprikapulver, fräs runt några minuter.
8. Tillsätt grädde, vin samt vatten. Koka ihop i någon minut.
9. Sätt på en till stekpanna.
10. Fräs först paprikan i lite smör, lägg över i grytan.
11. Fräs bananer och ananas i smör, lägg över i grytan.
12. Smaka av grytan med citronsaft, salt, vitpeppar och Cayennepeppar.
13. Fräs nu tillsist räkorna och lägg över dem i den kreolska grytan.
Serveras med ris, en bit bröd och ett glas vitt vin. 
Tjingeling <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar