måndag 14 december 2015

Krämig pasta med saffran!

Dagens lunch blev en snabb krämig pasta med kyckling och saffran. Att steka vitlök och lök ihop i en stekpanna för att sedan tillsätta grädden och saffranet ger en ljuvlig gul krämig sås att hälla över pastan, underbart gott!
Ingredienser:
pasta
4 vitlöksklyftor
200 g haricots verts
2 tomater
ca 650 g kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
gul lök
4 dl grädde
1 påse saffran
1 1/2 msk tomatpuré
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Grovtärna tomaterna. Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. Strimla och stek kycklingen i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vänd ner vitlök och lök i stekpannan och stek ytterligare någon minut. Tillsätt grädde, saffran och tomatpuré och sjud några minuter. Vänd ner bönorna och tomaterna och låt det bli varmt. Bland pastan med kycklingen. Krydda med lite extra peppar. 
Tjingeling <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar