lördag 5 december 2015

Pepparkakscheescake!

Funderar att bjuda på en pepparkakscheescake med lingon och karamelisserad mjölk på självaste julaftonskväll. Och det bästa med denna underbara kaka är att man kan göra den några dagar innan, ta fram den en stund innan servering och den smakar helt fantastisk.
Ingredienser:
200 g pepparkakor
50 g smör
Mixa ihop pepparkakor till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulet. Täck en form på 24 cm med bakpapper. Tryck ut massan i formen och ställ i frysen. Gör under tiden glassmeten.
3 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
2,5 dl grädde
3 äggvitor
Visp äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål. Vispa upp grädden i en ny skål. Vispa ner philadelphiaosten i äggulevispet. Rör även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan.
1 burk karamelliserad mjölk.
Tag ut formen ur frysen och bred på en burk kola i ett jämnt lager. Häll på glassmeten. Täck formen med folie och ställ i frys minst 8 h, gärna över natten.

Ta fram kakan, lägga den på ett vackert fat, dekorera den med lingon och den blir juligt vacker.
Kärlek <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar