måndag 7 december 2015

Slutresultatet är magnifikt!

Kvällsmaten blev Per Morbergs härligt krämiga och goda lasagne bolognese som verkligen får smaklökarna att jubla! Det är verkligen värt att lägga ner extra omsorg, kärlek och energi på denna rätt för slutresultatet är magnifikt!
Köttfärssås:
500 gram nötfärs
100 gram champinjoner
100 gram rökt sidfläsk
1 förpackning passerade tomater
1 dl tomatpuré
4 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 gram riven ost
1 paket färska lasagneplattor
1. Sätt ugnen på 200° 2. Skär sidfläsket i tunna små bitar. Putsa och skiva champinjonerna tunt. Skala och finhacka vitlöken. 3. Fräs färsen i en panna med olja och smör i en stor tjockbottnad gryta tills det blir brynt. Tillsätt sedan sidfläsket, champinjonerna, vitlöken och fräs ytterligare någon minut tills allt är gyllenbrunt. Avsluta med att ha i tomatpurén och häll i de passerade tomaterna. 4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt alltsammans småputtra i grytan ca 30 minuter. 
Bechamelsås:
7 dl mjölk
2 dl grädde
100 gram smör
1 dl vetemjöl
muskotnöt 
salt
vitpeppar
1. Värm upp grädde och mjölk. 2. Smält smöret i en annan kastrull och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. 3. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om. 4. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter. 5. Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.
Lasagne:
1. Ta en något mindre och djupare ugnsform. 2. Börja med att hälla lite sås i botten av formen. 3. Lägg sedan lasagne plattor i botten. 4. Ovanpå det lägger Du ett lager med köttfärsås. 5. Fortsätt sedan att varva och avsluta lasagnen med ett sista lager av bechamelsås samt ost. Sätt in i ugnen och grädda din lasagne i 20-30 minuter. 
Servera en god enkel sallad till den smakrika lasagnen. 
Tjingeling <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar