torsdag 3 december 2015

Wallenbergare med len rotsakspuré!

Att tillaga en klassisk wallenbergare med en len rotsakspuré får mig att känna lyckan inom mig. Och den lyckan höjs när man dessutom har en liten Theodor som hjälpreda. Jag gjorde burgarna medan han skalade alla rotfrukter med en osthyvel, för det går fortare enligt honom....hehe
Rotsakspuré ingredienser:
500 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1/2 dl grädde
1 1/2 dl vatten
1 msk smör
salt och peppar
Skala rotselleri, palsternackor och morötter. Skär rotsellerin i mindre bitar och slanta palsternackorna och morötterna. Koka rotsakerna mjuka i saltat vatten. Häll av och mixa rotfrukterna tillsammans med grädde, vatten och matfett. Mixa riktigt slätt. Smaka av med salt och peppar. 

Wallenbergare ingredienser:
500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Blanda kalvfärsen med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar och panera i ströbrödet. Stek i matfettet ca 3 min på varje sida. 
Server de nystekta wallenbergarna med rotsakspurén och sötsyrliga gurka. 
Kärlek <3

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar