onsdag 20 april 2016

Mustig gryta!

Denna gryta på högrev fick stå och puttra i över två timmar och blev så otroligt god! Det bästa är att jag fick en portion över och det är nästan så att jag längtar tills lunchen imorgon, även fast jag är proppmätt...hehe.
Ingredienser:
1 kg högrev
4 st vitlöksklyftor
3 msk smör
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 msk tomatpuré
5 dl vatten (sammanlagt 1 1/2 liter)
1 1/2 msk oxfond
1 msk honung
2 st lök
2 dl Arla köket créme fraîche paprika & chili
salt
Skala och skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3x3 cm stora tärningar och bryn det i smör i en gryta. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré. Häll på vatten, fond och honung. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim.  Fyll på mer vatten vid behov. Skala löken, skär dem i strimlor och stek i lite smör tills de har mjuknat. Lägg i löken i grytan och koka ytterligare ca 1 tim. Rör i créme fraîche och höj värmen. Koka ihop ca 3 min och smaka av med salt. Servera med ris, vinbärs gelé och bordsgurka. 
Tjingeling <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar