torsdag 7 april 2016

Panerad fisk med potatismos och kall dillsås!

Detta är rena lyxmaten från tiden man gick i skolan och det var barnens kusin Therese som hittade receptet. Panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor. Jag stekte tjocka torskbitar istället för den platta fisken man fick i skolan, men resultatet blev samma smak och så gott!
Fisken:
6 st djupfryst eller färsk vit fiskfilé (tex rödspättafilé eller torsk)
2 ägg
2 msk mjölk
1 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
1 msk citronsaft från färsk citron
1 tsk örtsalt eller vanlig salt
1 tsk svartpeppar
Stekning:
smör
Tina upp fisken om Du använder djupfryst. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar. Låt stå en stund medan Du förbereder garnering. Vispa upp äggen med en gaffel tillsammans med citronsaft och mjölk. Lägg ströbröd och vetemjöl i separata tallrikar. Vänd en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek fisken i ca 4-7 min på varje sida.
Kall dillsås (skolans fisksås)
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
0,5 dl majonäs
1 dl bostongurka
1 kruka finhackad färsk dill 
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 nypa svartpeppar
Blanda ihop allting och ställ i kylen en stund innan servering.
Servera fisken med dillsås, ärtor, en citronskiva och potatismos. 
Tjingeling <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar